YT Showroom - шаблон joomla Joomla


1998-tól családunk felismerve a területben rejlő potenciált elkezdte a felaprózódott területek újraegyesítését, ami jelenleg  összefüggően több mint ötven hektár termőföldön 40 hektár szőlőültetvény.

Nyomtatás

A birtok legfontosabb adottságai

  • A szekszárdi borvidék középső részén helyezkedik el
  • 180 méteres tengerszint feletti magasság
  • Egyegyedi adottságú, a birtokon belül egységes talajösszetétel
  • Meredek szakadékokkal határolt különálló 50 hektár egybefüggő terület
  • Egy kilométer hosszú enyhe déli lejtés

Présház

Icon 01A kézzel szedett válogatott fürtöket lebogyózzuk és nyitott kádakban kíméletes körfejtéssel, kontrollált hőmérsékleten erjesztjük. A szüretet követő 10-12 nap után préselünk, a tartályban történt almasavbontás és fejtés után kis tölgyfahordókban érleljük.
Pincéink a Gubachegybe vájt többszáz éves pincejáratokból lettek kialakítva, ahol a hordók optimális klímáját a pincepenész is igazolja.

Összetett talaj

Icon 01

A szekszárdi dombság legdélebbi része, Magyarország legvastagabb lösztakarója, ez a 180 méteres löszhát amely 1,5 kilóméter hosszan enyhén lejt dél felé. Magas mésztartalmú (20%) lösz alkotja a dombot, benne a mai talajfelszíntől eltérő rétegekben vörösagyag sávok helyezkednek el. A dűlő több mint felén ez a két talaj keveredik, ez az úgynevezett szekszárdi vörösföld.

Egyedi mikroklíma garantálja a különleges ízeket

Icon 01

Déli kitettségű, ezáltal könnyen felmelegedő dombtető, ami beékelődik a völgység hűvösebb és az Alföld száraz meleg levegője közé. A két légtömeg keveredése hozza létre a jellegzetes széljárást, amiről a terület a nevét kapta. A fekvése miatt a nappali besugárzás hossza jelentésen hosszabb a környékhez képest, a csapadék mennyisége átlag alatti, jellemzőek a hirtelen nyári zivatarok. A völgységből érkező hűvös éjszakai fuvallatok megőrzik a savakat.

Átgondolt művelésmód garantálja az egyensúlyt

Icon 01

A mindig változó és kiszámíthatatlan időjáráshoz tervezett K-NY-i sorirány átengedi a helyi szeleket, ami optimális mikroklímát teremt a szőlőnek.
A művelésmód során kialakított keskeny lombfal észak és déli oldala lehetővé teszi, hogy a fürtök a lehető legjobb időpontban kerüljenek a napra.